Veganske pannekaker

Pannekaker og vafler er to ting jeg synes er vanskelig å få til uten egg. Jeg har forsøkt ulike oppskrifter, men de blir ikke som de pleier. Derfor ble jeg superglad da jeg satt en kveld og så på Matkanalen og Gustav Johansson som lagde pannekaker av kikertlake. Trikset er enkelt og så lik som det går an å få i smak og konsistens. Dagen etter ble det pannekaker til lunch. Og det ble flere pannekakeluncher! Oppskriften er nesten som en vanlig pannekakeoppskrift; du blander litt salt og kardemomme i mel, rører inn melk og kikertlake til røren er klumpfri. Stekes i panna med smør. Det er stivelsen fra kikertlaken som erstatter eggene i røra. Kikertene som blir til overs kan du lage hummus av eller riste de i stekeovnen og ha de i suppa som du servere til pannekakene.

Til ca 8 pannekaker trenger du:

  • 4 dl hvetemel
  • Litt salt og kardemomme
  • 4-5 dl havremelk (eller annen type plantemelk)
  • 1 dl kikertlake
  • smør til stekingen

3 Comments

Add Yours →

Fantastisk gode pannekaker . Merkelig, de brant seg ikke fast i stekepanna.Jeg kokte blomkålsuppe. Ristet kikertene og hadde dem i suppa. En kjempegod middag. Anbefales ?

Legg igjen en kommentar